DIY – Lerkrukker – Mal dine lerkrukker og giv dem nyt liv

Det danske sommervejr er lidt gråt og trist i disse dage – har du ferie, lyst og tid til indendørs boligprojekter, så ved vi lige, hvad du bør give dig til!

Med dette tip kan du nemt og enkelt give dine lerkrukker og planter nyt liv – Maling kan du få i alverdens farver – det er kun fantasien der sætter grænser. Vi har valgt enkle farver, som oftest passer ind i rigtig mange hjem … Og selvom du maler dem i én farve denne sommer, kan de altid males over igen med en ny farve.

Den grønne trend fortsætter og planter er noget vi ser i rigtig mange hjem – de er smukke, skaber liv og er sunde for indeklimaet. Ikke nok med det, så findes der et utallige af flotte grønne skabninger i alverdens størrelser, former & grønlige nuancer. Der er noget til enhver smag. Hos Creadecor.dk kan du shoppe dine kaktusplanter online – Se hele vores udvalg af grønne flotte planter online.

Shop dine kaktusplanter online

 

Trænger dine lerkrukker til nyt liv? – Så følg denne DIY guide!

… en DIY guide til, hvordan du nemt og enkelt kan give dine lerkrukker nye farver. Vi har brugt farverne sort og grå til disse krukker – vi synes både grå og sort passer rigtig flot sammen med de grønne planter, det har en flot og enkel kontrast.

Læs med her, hvis du skal igang med DIY – Maling af dine lerkrukker:

  1. Anskaf dig følgende: Lerkrukker, Avis/magasinpapir, pensler, maling og ‘vandglas’ (kan købes hos Matas)* – ‘Vandglas’ skulle være godt, at male de indvendige overflader med, sådan at malingen ikke krakkelerer – Det er meget skrappe sager og hvis ikke du lige synes det er sagen, så kan det altså også gå an, hvis du sætter en pose i bunden af din plante – sådan at der ikke kommer vand direkte i kontakt med malingen.
  2. Lerkrukkerne kan købes online hos os – Vi har dem i tre forskellige størrelser inklusiv underkop →  Shop lerkrukkerne.
  3. Vi købte Vintage Matt Furniture Paint maling hos Panduro Hobbybutik – i farverne soft black og mouse grey – de koster 89,- stk.
  4. Avis/magasinpapir lægges ud på et bord. Vintage malingen har en fyldig konsistens og er allerede klar til brug og skal ikke blandes, med mindre du ønsker en farve, som Panduro butikken ikke har.
  5. Mal nu krukkerne med et tyndt lag – de skal gerne have to gange, for at dække den brune lerkrukke farve helt.
  6. Sørg for, at lerkrukkerne sættes til tørre et sted, hvor malingen ikke rører ved andre overflader.
  7. Mal færdig og lad lerkrukkerne tørre i ca. 3-5 timer.
  8. Har du brugt ‘vandglas’ til at beskytte lerkrukken indvendig er det super – har du ikke, så sæt planten i en pose, så jordet og vandet ikke kommer på malingen – jo længere holder krukken sig pæn.

 

Du kender det sikkert – det kan godt være svært, at finde lige den krukke der er perfekt til din plante – så derfor er det super genialt, at de kan males … og så endda i lige den farve du ønsker. Hvis du har mere tid og er kreativ, kan du også lave mønster på krukkerne.

 

^ Vintage Matt Furniture paint fra Panduro Butikken – fyldig og nem, at male med – Vi anbefaler denne!

 

^ Alt du skal bruge – Lerkrukker, avis/magasinpapir, pensel, vandglas og maling

 


^ Malingen er klar til  brug straks når du åbner bøtten – mal et tyndt lag på hele krukken samt underkoppen.

 

^ Lad krukkerne tørre – vi brugte et vandglas til, at stille underkopperne på, mens det skulle tørre.

 

^ Vi kom til, at sætte den lysegrå krukke på hovedet på papiret uden den var helt tør – og der kommer altså mærker, som kan ses her rundt i kanten. Vær opmærksom på, at sætte krukken et sted, hvor den ikke kan sætte sig fast på papiret.

 


^ Mal lerkrukkerne i de farver du ønsker – Vi har brugt Soft black og Mouse grey fra Panduro butikken .. En lille kop kaffe måtte der til midt i malingen!

 

Tørre, tørre, tørre …

Ja, og så skulle de lige bruge små 3-5 timer på, at tørre inden de var klar, til at få flotte grønne kaktusplanter i sig 🙂 …

^ bum .. Så er den fineste Pilocereus kaktus plantet flot i den største af krukkerne. Ved siden af har vi stilt en hyggelig plakat fra Kasia Lilja “Fy for satan, hvor har vi det godt” – det er jo altid rart lige, at blive mindet om, at vi har det godt :-)!

 

^ De malede lerkrukker i tre forskellige størrelser og to forskellige farver (Soft Black & Mouse grey fra Panduro) Lerkrukkerne kan købes i den originale farve på webshoppen – Shop lerkrukker.

^ Tre stk. krukker i tre forskellige størrelser malet i soft black – Super enkle og flotte & passer ind i de fleste hjem. Se hele vores udvalg af Kaktusser – som kan købes online.

 

^ De malede krukker passer flot med en plakat ved siden af. For, at bevare det stilrene look – kan du vælge en sort eller hvid ramme, – hvis du er mere til en ramme i anden kvalitet – har vi også det – se hele vores udvalg af rammer. Sæt evt. en minimalistisk plakat ved siden af – denne på billedet er fra Martin Moore og er kun lavet i begrænset oplæg – den er super flot og enkel!

 

^ Krukkerne helt tæt på i skønne grålige matte farver.

 

Synes du ligesom os, at det er et par timer værd, så er det bare med, at komme igang 🙂 – Det er både nemt, billigt, enkelt og så er de ovenikøbet super flotte! … Vi ønsker dig en rigtig god fornøjelse med din DIY-maling.

Bedste hilsner Creadecor